23.03.2017 09:55

Вила генерира излишък на слънчева енергия

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази красива вила, наречена “Бъндаровата къща“, е била стара къща, която наскоро е претърпяла трансформация, в рамките на която е „запечатана“ и оборудвана със соларен масив. Обновяването е извършено така, че е запазен външният вид на къщата откъм улицата, но е добавено модерно ново разширение и е постигнато значително подобряване на енергийната ефективност на сградата – благодарение на елиминирането на топлинните мостове и добавянето на 35 киловата PV масив. Сега сградата генерира повече енергия, отколкото собствениците биха могли да използват. Модернизацията е дело на Tziallas Omeara Architecture Studio.


Когато Tziallas Omeara Architecture Studio били помолени да модернизират вилата, клиентите поискали да има съвременно допълнение към оригиналната сграда и след намесата ремонтираната къща да „работи добре” от гледна точка на околната среда. Разширението, което архитектите измислили, добавило нова кухня в сърцето на дома, както и нова дневна и трапезария, „потопена“ медиа-зала, както и стая за гости.


Архитектите използвали прозорци и врати с отлични изолационни показатели за подобряване на енергийната ефективност. Реконструкцията елиминирала и топлинните мостове. Подобрена изолация и херметичната обвивка минимизирали загубите на енергия. Същевременно пасивното натрупване на слънчева топлина и естествената кръстосана вентилация, въведени като част от ремонта, намаляват зависимостта от източници на отопление и охлаждане.


Геотермална система за отопление подгрява басейна, подовото отопление и топлата вода за битови нужди. Покривната соларна система осигурява електричеството, необходимо на къщата – а излишъкът се подава към електропреносната мрежа. PV масивът захранва и една зарядна станция за електромобили, разположена в гаража на дома.


Източник: Greentech.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а