09.02.2017 10:06

Dendrobium, електрическата хиперкола: 0-100 км/ч за 2,6 сек.

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическа хиперкола – така определят чудото, с което Сингапур се опитва да се включи в бързо разрастващия се пазар на електромобили. Наречена Dendrobium – кръстена на сингапурски вид орхидеи – тя е амбициозен проект, който обещава 1500 к.с., 4000 Нм въртящ момент и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди. Създателят на „хиперколата“ е Vanda Electric, а в разработването участва инженерният екип на Wiliams.


„Dendrobium“ е проектирана да носи 90-100 кВтч батерии, което й осигурява пробег от около 400 км. За Сингапр това е премного – позволява на колата да пресече родината си около осем пъти.


Същата е цифрата и за максималната скорост – ако се настъпи докрай по права отсечка, хиперколата може да полети с 400 км/ч. Ускоряването до 100 км/ч става само за 2,6 секунди.


Лондонската фирма за дизайн EPTA е автор на визията – тя е нарисувала навъсено, грабващо окото тяло от въглерод и алуминий, който впечатлява с предна решетка в стил „Формула 1“. Отзад дизайнът е интересен, защото спойлерът започва от арките над задните колела, за да формира аеродинамична „опашка“. С помощта на инженерите на Wiliams, известни със своите подвизи във Формула 1, Vanda обещава хиперколата да се представя толкова добре, колкото и изглежда, или даже повече.


Сингапурският производител замисля ограничена серия от возилото – с едва десетина бройки, но обмисля да се появи и в Швейцария.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и