07.02.2017 09:42

Китайци строят 200-метрова вертикална гора в Нанджинг

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вертикална гора, висока почти 200 метра, ще бъде построена в китайския град Нанджинг.


Stefano Boeri Architetti, популяризирали идеята за вертикалните гори из Европа, сега ще „превземат“ и Китай с тази идея – с проекта си за „кулите Нанджинг“.


Двете зелени кули ще могат да осигуряват на града глътка свеж въздух, поемайки въглеродния двуокис от атмосферата и излъчвайки кислород, а също така и поемайки ситните твърди частици от въздуха. Те ще постигнат това въздушно почистване с помощта на 1100 цъфтящи дървета от 23 местни вида и 2500 каскадни храсти и растения.


Двете кули ще са с височина 197 метра и 106 метра. Те ще се издигат в квартала Пуку в Нанджинг, според прессъобщение на архитектурното студио. Оттам описват пространството като зона, която вероятно ще има водеща роля за модернизацията на южната част на провинция Дзянсу в Китай. Надеждата е, че това ще спомогне за развитието на икономическата зона по река Яндзъ. Държавният холдинг „Инвестиционна компания“ в Нанджинг рекламира кулите и е посочена от известното архитектурно студио като инвеститор в проекта.


По-високата кула ще съдържа офиси, музей, школа по зелена архитектура, клуб на покрива. Втората кула ще бъде дом на хотел от веригата Hyatt с 247 стаи и с плувен басейн на покрива. Наред с това ще има 20 метра висок „подиум“ с магазини, ресторанти, конферентна зала.


Балконите на сградите ще позволяват на жителите д се радват на зеленина, имайки досега с буйната растителност по фасадите на сградите.


600 високи дървета и 500 средно високи дървета ще растат по кулите. ОтStefano Boeri Architetti казват, че дърветата и каскадните растения между тях ще помогнат и да се регенерира биологичното разнообразие в района.


Тези зелени кули ще бъдат първите вертикални гори в Китай, както и в цяла Азия. Веоятно обаче няма да са последните – амбициозната архитектурна фирма има за цел да проектира подобни вертикални гори за Шанхай, Гуейджоу, Шиджиажуан, Лингжу и Чунцин.


Очаква се кулите Нанджинг да бъдат завършени през 2018 г.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни