06.02.2017 10:37

Триъгълната кула ще бъде отворена за посетители през пролетта

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София вече има нова археологическа атракция. През пролетта за посетители ще бъде отворена така наречената Триъгълна кула, която е част от крепостната стена на древна Сердика.


До 30 април тази година трябва да бъде завършен проектът, а през май се надяваме, че ще открием първото събитие край Триъгълната кула на Сердика, каза зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов. По думите му в пространството ще могат да бъдат показвани дигитализираните колекции на различните музеи и библиотеки и допълни, че вече има голям интерес от страна на граждански организации и творци.


Разкриването на културно-историческото наследство привлича туристи в София, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова.


Тя посочи, че за 2016 г. има сериозен ръст в регистрираните туристи – увеличение от 11.45 % ръст в сравнение с предходната година. По думите й, чужденците съставляват 62% от гостите на града, като техният брой се е увеличил с 14% в сравнение с 2015 г.


19’ припомня, че Столичната община изпълнява проекта Античната история на София - културно-историческото наследство достъпно за всички по мярка 1 на програма BG08 Културно наследство и съвременни изкуства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Проектът включва строително-ремонтни и консервационно-реставрационни дейности на три обекта: археологически парк Западна порта на Сердика, Базилика Света София и Триъгълна кула от крепостната стена на Сердика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и