20.01.2017 11:41

Умна гривна измерва нивото на алкохол в кръвта

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да знаете какво е нивото на алкохол в кръвта ви не е удобство, което всеки би си позволил. Носенето и използването на стандартен дрегер едва ли ще се понрави на повечето хора, но ето че това притеснение вече отпада, пише Technews.bg.


Proof е „умна“ гривна, създадена с идеята постоянно да следи дали можете да си позволите още една чаша или не. Устройството е уникално с това, че не само може в реално време да измери съдържанието на алкохол в кръвта, но и да известява потребителя, след като е преминат даден лимит, било то законно установения или личен.


Интересното в случая, е че измерването става директно чрез контакт с кожата на човека. Компанията разработчик – Milo Sensors – се занимава с производство и внедряване на миниатюрни биологични сензори, като Proof ще се възползва от една от последните иновации на своя създател.


Главният недостатък на сензора, използван в Proof, е, че има живот от едва няколко часа. Ще се наложи потребителят да сменя сензорната част на устройството преди всяко излизане, за да е сигурен, че ще получава точен отчет през цялото време.


Отчетените данни ще бъдат изпращани към софтуерно приложение за обработка, което също така ще подсеща потребителя, че е достигнал поставената граница.


Технологията, заложена в Proof, има още един вълнуващ аспект – чрез нея могат да бъдат измерени редица показатели, като например нивото на кофеин или различни естествени или външни вещества в човешкия организъм. Очаква се приложението да бъде пуснато на пазара до края на тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей