Свързани новини

29.10.2016 08:10

Ето как изглеждат соларните покриви на Tesla

Видян 2556 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят и главен изпълнителен директор на Tesla Елън Мъск не се е шегувал, когато каза, че новият продукт на фирмата за соларни покриви ще изглежда по-добре от един обикновен покрив. Това предложение за подмяна на обикновените покривни покрития с такова, което събира слънчева енергия, действително изглежда чудесно. Това решение определено се отдалечава доста от очебръкващите, ръбести и видимо „добавени“ панели, които сме свикнали да свързваме с представата за фотоволтаик върху покрив, съобщава Greentech.bg.


Соларните „керемиди“ се предлагат в четири различни стила, според визията. Всяка модификация постига различен естетичен вид, но всички приличат на обикновен покривен материал. Всяка плочка е прозрачна за слънчевата енергия, но изглежда непрозрачна, когато се гледа от човешкото око под ъгъл.


Сегашните плочки всъщност идват с два процента загуба на ефективност. Това значи, че са в състояние да генерират 98 процента от това, което човек би получил чрез традиционния слънчев панел при същите условия. Tesla oba`e работи с 3M wyrhu подобрени покрития, които имат потенциала да увеличат ефективността до степен, при която плочките да надминават ефективността на традиционните фотоволтаични панели. Ключът към това е в управлението на разсейването на светлината.


Разбира се, изниква и въпросът за цената. Tesla отказа да даде конкретни цифри относно цените, тъй като това „ще зависи от редица фактори, включително спецификите при монтажа“.


Подобно покривно покритие ще носи финансова полза за собственика на жилището с подобен покрив. Соларните „керемиди“ в съчетание с домашна система за съхранение на енергия, каквото Tesla вече предлага, може да направи домовете до голяма степен енергийно автономни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей