24.10.2016 09:40

EVA и Фандъкова събраха пари за мобилен мамограф

Видян 2197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инициативата За едно добро на списание EVA и кмета на София Йорданка Фандъкова събра пари за мобилен мамограф на столичната онкология. Кметът спаси от закриване градския раков диспансер, след като здравното  министерство пожела от тази година да секне финансирането за този вид болници. С новата техника на стойност 18 000 лв., вече преведени по сметка на лечебницата, ще може да се помогне да бъде спасен животът на дамите от градовете, които не успяха да съхранят сродните онкозаведения. Освен за рак на гърдата, апаратът ще помогне и на онези, които страдат от други видове специфично женски форми на коварната болест.



На благотворителна вечер в гранд хотел София се събраха някои от най-известните жени на България от различни области. Присъстваха както дами от бизнеса като банкерките Виолина Маринова и Диана Митева, най-големият вносител на мода в държавата Илиана Алипиева, старши директорът  на МТел Таня Найденова, изпълнителният директор на Дюни Елза Радкова, шефката на Нова телевизия Силва Зурлева, легендарната д-р Емилова, но също и звезди от шоубизнеса като певицата Белослава, актрисата Йоана Буковска, тв водещата Нана, която пък има и пряко отношение към рака, с който успя да се пребори. За същото разказа пред гостите и Петя Славова. Най-важното послание беше жените да се преглеждат, защото ракът на гърдата е ЛЕЧИМ. Стига, разбира се, да се улови навреме. Всички те успяха да съберат повече от необходимата сума и допълнителните пари също ще отидат за превенция на онкозаболяванията.



Този месец за втори път Столичната община провежда кампания за прегледи на жените в най-добрите болници на града за сметка на СО. Тази година, вместо 4 като миналата, в програмата вече участват 8 болници, разказа кметът Фандъкова, която е инициатор и двигател на проекта. Така, вместо 4000, се разчита преминалите през превантивните прегледи да бъдат още няколко хиляди дами. През 2015 г. кампанията помогна за спасяването на живота на 40 жени.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!