07.10.2016 10:00

Boeing планира да стане лидер в космическия туризъм

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията Boeing възнамерява да се превърне в лидер на пазара на космическия туризъм. „Аз съм убеден, че първият турист, който ще стъпи на Марс, ще направи това на ракета на компания Boeing” – заяви ръководителят на корпорацията Денис Муиленберг. Той също отбеляза, че Boeing, както и конкурентът им Space X, имат за цел да комерсиализират космическите полети.


Според Муиленберг, тази сфера скоро ще се превърне в „жизнеспособен търговски пазар”. „Говоря за перспективите на този туризъм, по-специално, предполагам, че след известно време в ниската околоземна орбита, близо до Международната космическа станция може да се появи хотел за космическите пътешественици.


По-рано ръководителят на Space X Илон Мъск представи своя способ за превоз на хора и товари до Марс, който според него е призван да се превърне в основен за бъдещето на междупланетните пътешествия в пределите на Слънчевата система. Space X планира да изпрати на Червената планета космически кораб, който ще може самостоятелно да се връща на Земята и да се използва неколкократно.  


Според Мъск колонизацията на Марс може да се случи за 40-100 години, ако се изпратят на Червената планета 100-200 души наведнъж. От Space X не назовават точна дата на първото пътуване, но по думите на Мъск, то може да се състой през 2020 г.


Източник: Economic.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се