12.09.2016 11:40

Драконова къща няма нужда от връзка с електро-мрежата

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да живееш нашироко в малък дом е възможно, а и много вълнуващо. Строителят на т. нар. малки къщи Абел Цимерман Зил от Zyl Vardos е създал „Лунния дракон“ – разкошна къща на колела, която изглежда като да е дошла някъде от Средната земя. Малкият дървен дом се гордее с очарователни извивки и арки, изненадващо просторен интериор, но най-хубавото е, че няма нужда от връзка с електропреносната мрежа, съобщи Greentech.bg.


„Лунния дракон“ определено грабва окото с фантастичната си изработка, в чиито дизайн е вложена много фантазия. Компактен и лек, той може да бъде теглен с пикап. Специални плочки-керемиди частично покриват външната част, създавайки красива текстура. Повечето от детайлите във външния вид са изработени на ръка.


В малкия дом се влиза чрез ръчно изработени врати в холандски стил, които се отварят нагоре. Интериорът, облицован в дърво, изглежда изненадващо просторен благодарение на своя висок сводест таван от набраздено кедрово дърво.


В основното пространство с площ 20 кв м има малка печка на дърва, а шкафовете и стените са покрити с махагон. Подът е покрит с корк. Кухнята е завидно голяма – има пет котлона и две фурни, както и енергийно ефективни хладилник и пералня. Налице е и щедро пространство за съхранение.


Зад кухнята е банята, която помещава душ, мивка и компостираща тоалетна.


Отгоре има таванско помещение с площ около 10 кв. м. Там е спалнята. До нея се стига по стълби, в които са вградени шкафчета.


“Лунният дракон“ си има соларна система, която му осигурява енергийна независимост, така че собственикът няма нужда да търси връзка с електропреносната система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец