02.09.2016 10:39

Uber тества 20 електромобила в Лондон

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Uber – небезизвестната услуга за превози с частни автомобили чрез повикване през уеб-приложение – ще си партнира с производителя на автомобили Nissan за тримесечен пробен период за пускане на електрически превозни средства в Лондон. Целта е подобряване на качеството на въздуха и намаляване на емисиите на CO2 от услугите на Uber, съобщава Greentech.bg.


Nissan е предоставила на Uber 20 автомобила от марката Leaf, които да се тестват през идните 3 месеца. За първи път изцяло електрически превозни средства ще са на разположение за наемане през приложението Uber, според фирмата.


Започвайки от тази седмица, изпитателният срок ще се провежда в партньорство с Energy Savings Trust (EST) и ще проучи осъществимостта на идеята да се поддържа мрежа от голям брой електрически автомобили за частно наемане из британските градове.


EST съвсем независимо от другите две компании ще проучи опита, тертипите при шофиране и икономическите аспекти от работата с електромобили като услуга, както и капацитета на сегашната мрежа от зарядни станции в подкрепа на екологичните превозни средства в Лондон.


60% от пътуванията с Uber в Лондон вече се реализират посредством хибридни превозни средства, според фирмата. Това води до намаляване на нивата на замърсяване на въздуха и емисиите на въглероден двуокис. Сега компанията иска „да изследва икономическите ползи от преминаването към изцяло електрически” превозни срества. Това се случва малко преди въвеждането на “зона с изцяло ниски емисии” (ULEZ) в централната част на Лондон от 2020 г. Очаква се в тази централна градска зона да бъде забранено влизането на замърсяващи превозни средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби