15.07.2016 13:34

Първата услуга за споделено ползване на автомобили вече и в България

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Първата услуга за споделено ползване на автомобили идва в България. В пика на икономиката на споделянето CarAmigo е успешен българо-белгийски стартъп, който вече оперира в няколко европейски държави и от това лято започва дейността си у нас. Основана от международен екип от белгийци, французи и българи, компанията решава няколко проблема, с които собствениците и ползвателите на автомобили се сблъскват. 


    Евростат отчете България като страната в Европейския съюз с най-голям ръст на броя МПС в последните 5 години – частни лица притежават над 2,7 милиона автомобила. В същото време ползваме колите си средно в под 5% от времето – малко повече от бормашината! Въпреки това те имат нужда от застраховка, поддръжка, данъци, паркиране - минималният разход е средно 5000 лева в годишен план! Без да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух. CarAmigo е иновативна алтернатива на всичко това! След успешен старт в Белгия, компанията отваря платформата си и за потребителите в България на www.caramigo.eu. Част от глобалната икономика на споделянето, услугата дава възможност споделяйки блага, потребителите да спестяват пари и да превръщат пасивите си в активи. "Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от такъв за определен период" споделя с ентусиазъм съоснователят на сайта Мирослав Михайлов. "Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно." CarAmigo решава още един основен проблем, който стои пред собствениците на автомобили.


  “Множество изследвания сочат, че европейците биха отдали под наем автомобила си и биха наели кола от частен собственик, но само при условие, че се чувстват сигурни като потребители на подобни услуги“ - казва съоснователят Тим Гюбел и обобщава: „Ролята на CarAmigo е да осигури точно това липсващо звено“. Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата, осигурено от Групама Застраховане. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация. Разбира се, най-силният регулатор и гарант за качеството на услугата са индивидуалните рейтинги и оценки, давани от самите потребители при всяко наемане на кола. Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се