Свързани новини

30.06.2016 10:05

VW приготви 15 млрд. долара за обратно изкупуване на дизели

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Станалият скандално известен авто-производител Volkswagen ще изплати около 15,3 милиарда долара на властите в САЩ, след като призна, че е мамил тестовете за вредни емисии на дизелови автомобили в продължение на години. Компанията се съгласи да направи обратно изкпуване на коли от потребителите. Фирмата ще осигури финансиране, което да помогне за разработването на технологии за опазване на въздуха, съобщава Greentech.bg.


Обратното изкупуване бе обявено след споразумение, за което съобщиха щатските Министерство на правосъдието, Федерална търговска комисия, Агенция за защита на околната среда, както и Калифорнийският държавен регулатор. Споразумението предвижда VW да задели 10 милиарда за покриване на обратното изкупуване или за поправки на дизеловите автомобили, използващи нелегалния софтуер, който е в основата на скандала.


VW призна през септември, че е инсталирала тайно софтуер, коийто позволява на превозните й средства, продавани в САЩ, да отделят до 40 пъти повече от законно допустимото замърсяване. Разкриването на мръсната тайна почти срина компанията.


Съгласно договореността с Министерството на правосъдието, VW ще осигури 2 милиарда долара в период от 10 години за финансиране на различни програми, насочени към проекти за насърчаване на изграждането на зарядна инфраструкура за електрически превозни средства, развитие на нулевоемисийни схеми за споделени автомобили и други мерки за насърчаване на продажбите на коли, които не горят изкопаеми горива.


Наред с това VW ще осигури 2,7 милиарда долара в рамките на идните три години, за да даде възможност на правителството и на американските племенни агенции да заменят старите автобуси с такива, които намаляват дизеловите емисии.


Отделно от това VW е подписала споразумение с 44 щата в САЩ, окръг Колумбия и Пуерто Рико, съгласно което ще им изплати около 600 милиона долара. С това общата цена на договореностите й с властите в САЩ възлиза на 15,3 милиарда долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог