27.06.2016 10:20

Супер леки слънчеви панели решават проблема с плоските покриви

Видян 2280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Милиони плоски покриви по целия свят в момента не могат да послужат за инсталиране на соларни масиви, просто защото не са проектирани да издържат теглото и натоварването на конвенционален покривен фотоволтаичен масив. Това си е пропиляване на един немалък потенциал за добиване на чиста енергия. Beamreach Solar обаче са проектирали елегантен нов соларен панел, наречен Sprint, за който твърдят, че решава тази ситуация. Способен да произвежда 30% повече енергия от конвенционалните фотоволтаични технологии, Sprint е много лесен за инсталиране и изисква “нула инструменти и нула заземяване”, съобщава Greentech.bg.


За новия вид соларни панели се твърди, че не само са по-ефективни в сравнение със съществуващите технологии, но също така са и по-евтини, защото се инсталират много бързо и лесно. “Стелажната” система за монтаж е вградена в самия панел. Така всеки човек може да постави панела сам, в рамките на две минути, без никакво обучение.


Освен, че премахват повечето потенциални пречки за желаещите да се сдобият с фотоволтаици на покрива си, панелите на Beamreach намаляват и разходите за монтаж и за труд. Освен това те могат да бъдат поставени близо един до друг без намаляване на ефективността, което води до по-съществен изходен капацитет.


В момента соларните панели Sprint произвеждат до 320 вата. Създателите им обаче казват, че постоянно подобряват своята система и в крайна сметка ще пуснат на пазара панели, които са много по-ефективни от сегашната най-популярна технология. До момента новият модел фотоволтаици са тествани и издържат на вятър със скорост до 185 км/ч и могат да понесат теглово натоварване до 5400 паскала (Pa).


Дизайнът на соларните панели Sprint има и някои други предимства. Поради своя дизайн за лесен монтаж те се транспортират с по-малко части и съответно по-лесно.


Създателите им посочват, че панелите са добро решение за страни, които се достигат по-високи от средните летни температури, като например държавите от Близкия изток.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд