25.06.2016 10:08

"Умен" чадър казва дали ще вали

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Представете си разкъсана облачност. От онези, за които не можеш да познаеш ще вали ли, или не. Сега си представете, че вашият чадър може спокойно да ви каже дали да го вземете със себе си или да го оставите у дома. Това не е сценарий от научнофантастичен филм, а реалност. Чадърът синоптик се нарича Оombrella и е прототип на интелигентен чадър, който може да се свързва с нашия смартфон и да му изпраща съобщения, предупреждавайки ни кога ще вали. Моделът е типичен пример за бързо развиващия се сегмент "Интернет на нещата" (Internet of Things), който включва всевъзможни предмети с добавена "интелигентност" и връзка с мрежата, съобщава КРОСС.


  Оombrella представлява истинска преносима метеорологична станция, която събира в реално време данни за температурата, налягането, влажността на въздуха и светлината. След това устройството споделя тези данни с останалите собственици на такива умни чадъри и извежда прогнози за времето в региона.


  По този начин то позволява на всеки да се възползва от информацията на база на собственото си местоположение. В добавка oombrella предупреждава своя собственик, когато го забрави. А за да го направят по-привлекателен, създателите на чадъра са го приспособили и за селфи стик.


   Те вече са стартирали кампания за финансиране производството на умната джаджа в сайта за споделено финансиране Kickstarter. До нейния край остават 28 дни, а екипът вече е успял да привлече 28 330 евро от общо 59 000 евро заявена цел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.