19.05.2016 10:22

Фотоволтаични модули от перовскит достигат 10% ефективност

Видян 2146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Solliance демонстрира рекордна ефективност на преобразуването на слънчевата светлина от 10% при перовскитни тънкослойни фотоволтаични модули. Ефективността е измерена при модул с площ 168 квадратни сантиметра, съобщава Greentech.bg. Двадесет и пет клетки са били свързани чрез оптимизирана P1, P2, P3 технология за взаимно свързване, поясняват от Solliance. PV модулът е реализиран чрез стъклена подложкас размер 6×6 инча, използвайки технология за нанасяне на боя, която лесно може да се разгърне до индустриален мащаб, в комбинация с лазерно моделиране. Накрая PV модулът е „пакетиран“ чрез прилагане на гъвкаво покритие с помощта на процес за ламиниране.


Резултатът демонстрира възможността за скалиране на новата тънкослойна PV технология. С изключение на електродите, използвани в момента, всички слоеве могат да бъдат преработени в атмосферна среда и при температури под 120 градуса Целзий. Това означава ниски производствени разходи за младата PV технология. Самата технология на нанасяне на фотоволтаичния материал е лесна за възпроизвеждане в промишлен мащаб, чрез съществуващите технологии за валцуване. Последното дава възможност за създаване на производство на големи обеми в бъдеще.


Едновременно с това от Solliance посочиха, че в съвсем скоро време ще могат да покажат перовскитна соларна клетка с ефективност от 15 процента, отново използвайки евтини материали и процеси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци