22.04.2016 10:27

Плаваща зеленчукова градина се носи към Ню Йорк

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Ето един нов начин за осигуряване на прясна зеленчукова продукция: Swale – гора от дървета и ядливи растения – която се носи върху шлеп, може да осигурява свежи зеленчуци за градовете с излаз на вода. В момента шлепът пътува и през юни ще акостира при Бруклин, съобщава Greentech.bg.


Баржата с размери 24 на 10 метра е дом на проект за сътрудничество за отглеждане на храна и ще позволи на хората на борда да отглеждат всякакви насаждения: розмарин, боровинки, праз, цикория, зеле и други пресни зеленчуци.


„За разлика от традиционното земеделие и градинарство, т. нар. хранителни гори изискват по-малко грижи в дългосрочен план,“ обясни художникът зад този проект Мери Матингли. „Те не трябва да бъдат пресаждани всяка година, а след като се хванат, не се нуждаят от много грижи. Ние искаме да попитаме не може ли здравословната безплатна храна може да е обществена услуга, вместо скъпа стока? Виждаме това като стъпка към промяна на политиката в града“…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци