28.10.2015 11:19

Космически робот изследва океаните

Видян 1554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Подводен робот, първоначално създаден, за да помага на астронавтите да тренират за живота в условия на безтегловност, се тества в Средиземно море. На уебсайта си Европейската космическа агенция (ЕКА) посочва, че в бъдеще е възможно такива роботи да изпълняват сложни мисии на дъното на океаните. Те биха могли да откриват черните кутии на изчезнали самолети, да добиват минерали или да поддържат подводни археологически богатства.



В областта на космическите изследвания роботите играят все по-важна роля. Ремонтите далече от планетата често се извършват с помощта на машини. Ако астронавтът не е свикнал да използва роботизирани ръце обаче, той може да загуби контрол върху инструмента и да го изпусне в Космоса. По тази причина ЕКА е създала роботи, с които астронавтите да бъдат обучавани преди да напуснат Земята. Агенцията е разработила реплика на робота Eurobot Wet и го е поставила във воден резервоар, където астронавтите да се упражняват. Машината има три крайника, всеки от които може да бъде както крак за придвижване, така и захващаща ръка.



След приключването на проекта на ЕКА машината започва да трупа подводна експертиза. Повечето подводни роботи са хидравлични. Те са силни, но се отличават с относително ниска степен на фин контрол. Захранваният с електричество космически робот е в състояние да извършва фини движения и прецизно насочени действия. Той е привлякъл интереса на Джузепе Касалино, професор по роботика от Университета в Генуа, Италия. Ученият иска да създаде прототип на робот, който в бъдеще да търси в океаните археологически находки и дори черни кутии на изчезнали самолети.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв