06.10.2015 16:10

Европа: САЩ краде лични данни на наши граждани

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът на Европейския съюз обяви за невалидна юридическата рамка за трансфера на лични данни по интернет от Европейския съюз към САЩ, което ще принуди компании като Amazon и Facebook да предприемат промени в своя бизнес, за да избегнат нарушение на закона. Решението означава, че органите за защита на данни в цяла Европа ще бъдат затрупани от жалби, след като съдът постанови, че те са имали правото да преустановят трансфера на данни в САЩ, които по-рано са били разрешени от Брюксел.


Правният режим, наречен "сфера на сигурност", известен също с английското название "Safe Harbour" ("Сигурен пристан"), е създаден от американските власти за техните фирми, прехвърлящи данни от Европа.


През 2000 г. ЕК заяви, че Съединените щати осигуряват адекватно равнище на защита на личните данни, прехвърляни по интернет.


Правният режим позволи на бизнеса за предава лични данни на европейски граждани в САЩ. От въвеждането му преди 15 години той се ползва от 4 400 компании в Европа и САЩ, включително интернет гиганти като Facebook, Google и Amazon.


Според Съда на ЕС не е обезпечена защита на личните данни на ползвателите на американски компании. Съдът призна за невалидно решение на Европейската комисия от 2000 г. за трансатлантическия трансфер на данни.


Съдът постанови да се проведе по-нататъшно разследване, в резултат на което може въобще да се забрани предаването на информация от Европа на сървъри в САЩ, тъй като Facebook не обезпечава защита на личните данни на жителите на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са