03.09.2015 16:47

Изпращаме съобщения и в Instagram

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Instagram добави нова функция във вторник, която позволява на потребителите да разменят съобщения в частни и групови дискусии. Новото приложение за споделяне на снимки има за цел да се бори с нарастващата конкуренция от страна на Snapchat, предава Ройтерс, цитиран от Economic.bg.


Instagram има повече от 300 млн. потребители и обновлението е най-новият ход на приложението в растящата битка със Snapchat за по-младата аудитория, която е пристрастена към изпращането на съобщения. Конкуренцията вече е много популярна и е събрала над 100 млн. потребители, като броят им не спира да расте.


С новата функция потребителите могат да споделят снимки директно с някой от приятелите си или с група от хора и да получават обратно текст или снимка. Instagram се надява, че това ще задържи потребителите по-дълго в приложението и сайта.


Младите потребители на мобилни услуги все повече се интересуват от възможностите за комуникация чрез съобщения с приятели и провеждането на онлайн разговори, вместо само да разглеждат съдържание. Около 40% от всички коментари в публикациите в Instagram се споменават чужди акаунти, което предполага, че много от потребителите искат да свържат определеното съдържание с даден човек и да започнат разговор с него, съобщиха от компанията.


Ходът идва само няколко дни, след като приложението за споделяне на снимки добави нови опции за оформление на изображения, отново в опит да спре рекламодатели и потребители да се пренасочват към услуги като Snapchat. И това беше първата по-мащабна промяна, която компанията направи след като бе придобита от Facebook през 2012 г.


Facebook, която е собственик на Instagram, превърна своята услуга Messenger в напълно самостоятелно приложение по-рано тази година. Сега добавя и виртуален асистент “M”, който ще изпълнява задачи, възложени от потребителите, като пазаруване например.


Във вторник LinkedIn Corp обяви, че ще обнови своята кутия с нови приложения и проекти, които имитират чат услуги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата