21.05.2015 11:28

Русия разработи нов ядрен супер самолетоносач

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Криловският държавен научноизследователски център е завършил разработката на проект на многофункционален ядрен суперавионосец 23000Е „Щорм”, съобщи военноаналитичният портал IHS Jane's, цитиран от БЛИЦ.


Заместник-директорът на центъра Валерий Поляков е съобщил за изданието, че мащабен модел на Project 23000E Storm ще бъде демонстриран на международния военноморски салон в Санкт Петербург през юли тази година.


„Многоцелевия авионосец е предназначен за провеждане на различни операции в отдалечени морски и океански региони, способен да нанася удари по морски и сухопътни цели на противника и да осигури бойна устойчивост и ПВО на корабни групировки” – цитира изданието думите на Валерий Поляков.


Конструктивната дължината на кораба е 330 м., ширина – 40 м., водоизместимост – 90-100 хиляди тона, максимална скорост – 30 възела (55 км/час). Авионосецът ще може да побере 4-5 хиляди души екипаж и ще е способен да изпълни задачи при вълнение на морето 6-7 бала (вълни с височина до 8 метра).


Порталът добавя, че по проекта корабът може да бъде снабден със стандартна силова установка, обаче тя може да бъде заменена с ядрен двигател.


Авиационната група на борда ще се състои от 80-90 летателни апарата: предвидена е възможност за базиране на изтребители Т-50 ПАКФА и МиГ-29К, самолети от системата за далечно радиолокационно откриване и вертолети от семейство Ка-27.


Изданието National Interest на свой ред отбелязва, че Русия има един самолетоносач (авионосен крайцер) „Адмирал Кузнецов”, разработен още по времето на СССР. Опитът от проектирането и реализацията на проекта трябва да помогне на Русия в създаването и производството на суперсамолетоносача.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат