20.05.2015 10:25

Япония изгражда най-големия в света плаващ соларен парк

Видян 573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В един японски морски залив добива очертания най-големият в света плаващ соларен парк, пише Ingenieur.de, цитиран от Агенция Фокус. Съоръжението ще има капацитет 13.7 мегавата, а площта му ще се равнява на 20 футболни игрища.


Решението за изграждане на фотоволтаичната инсталация в морето се корени във факта, че на гъстозаселените японски острови няма подходящ терен, а освен това цената на парцелите е изключително висока. Плаващото съоръжение ще съдържа 50 хиляди модула, които благодарение на охлаждането от морската вода ще функционират с по-висока степен на ефективност от слънчевите електроцентрали на сушата. За основа на морската инсталация служат единствено закотвени понтони, докато на сушата се полагат специални основи. Понтоните се доставят от френската компания Ciel et Terre, базирана в град Лил.


За разлика от реализираните до момента подобни проекти в САЩ и Япония, соларният парк ще бъде инсталиран не във вътрешен воден басейн, а в морски залив. Това повишава изискванията към модулите. Те трябва да издържат на огъване, за да не се повредят при силно вълнение и да са и водоустойчиви, за да се избегнат фатални къси съединения. Това означава, че уплътнителните материали трябва да издържат на корозивната сила на морската вода.


Соларните клетки за плаващата електроцентрала се доставят от Kyocera, един от най-големите производители в световен мащаб, а финансирането се осигурява от Century Tokio Leasing Corporation. Очаква се соларният парк, намиращ се край бреговете на префектурата Чиба, да започне да генерира електричество през 2016 година. Съоръжението ще бъде свързано с електропреносната мрежа посредством подводен кабел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Ден за действие и работа

Ден за действие и работа. Бъдете активни, бъдете