21.04.2015 12:32

Откриха белтък - убиец на рака

Видян 700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Открит е белтък, който превключва имунната система в режим “турбо” срещу всякакви вируси и всички видове рак. Това е научен пробив, който според откривателите от лондонския “Импириъл колидж” цялостно ще “промени правилата на играта при лечението на рака”, пише в. "Живот без рак", позовавайки се на сп. “Сайънс“.


 


Вече се разработва генна терапия на базата на новия белтък и се очаква до 3 г. да започне изпробването й с хора. “Много сме развълнувани, тъй като открихме белтък, който възбужда имунната система срещу рака по съвсем различен начин”, казва проф. Филип Аштън-Рикхарт, имунобиолог от колежа. “Този белтък е напълно непознат. Никой досега не го бе виждал, никой не предполагаше, че съществува. На вид и като функция не прилича на никой друг”, допълва той.


 


Белтъкът е наречен молекула за емулсия на лимфоцити (ЛЕМ). Той стимулира образуването на Т-клетки, които са имунните убийци на рака. В нормалния случай, щом имунната система засече ракови клетки, тя се активизира за борба с тях, като изпълва кръвния поток с Т-клетки. Те обаче бързо свършват и туморът остава недоубит. Новият белтък обаче дава толкова мощен тласък на имунитета, че Т-клетките вече са в изобилие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог