26.03.2015 10:03

Apple вече може да следи хора в реално време

Видян 438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Функцията „Намери приятелите ми“ (Find My Friends), която Apple предлага в момента в бъдеще може да се превърне в „Проследи приятелите ми“ (Track My Friends), пише CNET, цитиран от БЛИЦ.


Компанията от Купертино е получила от Службата за патенти и търговски марки на САЩ одобрение за патент под заглавие „Споделяне на информация за местоположение между устройства“ („Sharing location information among devices”). В документа се описва процес, който дава възможност за визуално представяне на движението на човек, използващ мобилно устройство. Някой отива, например, на екскурзия в планината и иска да сме информирани за местоположението му. Този човек ще задейства функция в мобилното устройство, която позволява проследяването му в реално време чрез мобилно устройство или компютър. Apple вече предлага функцията Find My Friends, но тя ни насочва към една точка, където в момента се намира даден човек чрез нейния или неговия iPhone или iPad. Новата функция дава възможност за проследяване на движение. Патентът предвижда още устройствата да обменят карти и упътвания, което ще помогне по-бързо да намерим и срещнем приятелите си. Нещо повече функцията има настройка, при която на екрана си можем да виждаме това, което вижда другия човек.


 


Системата разчита на GPS за навигация, а комуникацията се осъществява чрез мобилна мрежа, Wi-Fi или Bluetooth. Технологии като тази винаги предизвикват въпроси, свързани с поверителността, но Apple отбелязва, че използването на функцията изисква съгласието на проследявания, така че няма да сме в състояние да проследяваме хора без разрешението им. Системата би могла да се използва и за проследяване на животни или роботи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.