16.02.2015 17:00

Oppo R5: най-тънкият смартфон на света

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С дебелина от едва 4,85 мм, смартфонът R5 на китайската технологична компания Oppo (която не винаги прави практични, но винаги интересни неща) кара всеки друг мобилен телефон да изглежда дебел, предава бТВ.


Истината е, че няма как толкова тънък смартфон, който изглежда като острие, да е удобен в ръката, но при създаването на модела, явно е работено само заради цифрите – той е с 40% по-тънък от iPhone 6 на Apple, който е дебел 6,9 мм, а Galaxy Note 4 е почти два пъти по-дебел от Oppo R5.


Смартфонът работи със специално създадената за него софтуерна ColorOS 2.0, която е по-цветната и забавна дизайн версия на работната среда за операционната система Android 4.4 и под капака си има процесор Snapdragon 615, идващ с осем Cortex-A53 ядра, работещи на 1.5 GHz, видеокарта Adreno 405 и оперативна памет от 2 GB.


Към по-важните технически спецификации може да споменем още и 5.2-инчов AMOLED Full HD дисплей, 13-мегапикселова задна камера с бленда f/2.0 и батерия с капацитет от 2000 mAh.


R5 е толкова тънък, че производителите му не са успели да поместят в него жак за слушалки, така че можете да използвате Bluetooth слушалки или USB адаптер.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци