29.01.2015 16:05

Директорът на Exxon Mobil: Никакъв фракинг близо до дома ми!

Видян 1778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят и изпълнителен директор на петролния гигант Exxon Mobil Рекс Тилерсън се присъедини към съдебен иск за спиране на строителството на водна кула за фракинг на петрол в близост до дома му.


Позицията на Тилерсън срещу добива на петрол в близост до неговата собственост е особено интересна, предвид факта, че Exxon Mobil е водеща фирма в областта на добива на петрол и газ, чрез фракинг.


През миналия ноември Тилерсън се появи на среща на градската управа в Бартънвил, Тексас, за да се присъедини към протеста срещу водната кула, съобщава The Wall Street Journal. 


В съдебния иск се посочва, че "проектът ще предизвиква много шум и опасности за движението по пътищата, тъй като за изпомпването и транспорта на водата от кладенците ще се използват много големи камиони".


Кулата, която ще се издига на височината на 15 етажна сграда, се предвижда да бъде построена в съседство с конното ранчо на Тилерсън и недалеч от неговото имение.


Медията припомня, че Рекс Тилерсън вече е посветил достатъчно време и усилия на този проблем. Освен, че присъства на сесията на градския съвет в Батънвил, той взе участие в тричасово съдебно заседание през май миналата година и присъства на целодневна медиационна сесия по проблема през септември. 


Сред противниците на проекта има и други хора, за които не е известно някога да са се ангажирали с природо-защитни каузи, като например бившият лидер на Камарата на представителите Дик Арми и съпругата му, които са водещи ищци по делото. 


Говорител на компанията Exxon Mobil заяви, че г-н Тилерсън се е присъединил към съдебния иск в лично качество, а не като изпълнителен директор на петролния гигант, както и че компанията няма отношение към съдебния спор.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак