Свързани новини

25.02.2014 17:08

Пускат по-лек силикон

Видян 1724 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съвсем скоро на пазара ще излезе нов вид силикон, който е с 30% по-лек от познатия до момента.


Още в края на тази година материалът ще бъде представен във Великобритания и се очаква той да предизвика истински бум в естетическата хирургия. Името му е B-Lite, пише Daily Mail.


До момента имплантите се правят при обработка на силиконов гел или солена вода. Новите форми са създадени от много малки силиконови топчета, изградени от втвърден силиконов гел, който обаче е доста по-лек. Изобретател на този вид силикон е израелският инженер по биохимия Даел Говрин.


„Имплантите за гърди не са били олекотявани от създаването им през 1962 г. Не е имало промяна в състава им до момента“, каза геният. „Наясно сме, че след около 15 години имплантите трябва да бъдат подменяни. Когато поставите един такъв в тялото си, след време започва да тежи и жените трябва по-често да си правят операции, за да не им увисва бюстът“, добави той.


Най-разпространените поставяни импланти тежат средно половин килограм (единична бройка). Новите импланти обаче ще тежат с 1/3 по-малко. Вече над 40 израелки са изпробвали иновативния силикон в бюста си и твърдят, че почти не усещат да носят някакво изкуствено тяло в себе си.


Говрин е решил да потърси формула за по-лек силикон, мотивиран от брат си Джаки, който е пластичен хирург. „Обратната връзка от нашите първи пациенти е силно позитивна. Някои от дамите, които пробваха новия силикон, споделиха, че си слагат импланти за пръв път и го усещат по-лек дори от собствените им гърди. Гърдите са подвижни и изглеждат съвсем естествено – все едно гледате бюста на млада жена, разхождаща се по плажа“, сподели още инженерът.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец