Свързани новини

21.10.2013 13:10

Закриват популярния торент сайт IsoHunt

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След продължителна съдебна битка един от най-популярните торент сайтове, IsoHunt, ще бъде закрит съвсем скоро. Освен това неговият основател ще плати $110 млн., като глоби на американската асоциация на филмовите производители (MPAA), съобщава онлайн изданието CNET, цитирано от Дневник.


До решението се стига след реализирането на съдебно споразумение. MPAA водеше дело, в което обвиняваше IsoHunt в умишлено разпространение на съдържание с неуредени авторски права. Делото продължи повече от седем години.


В крайна сметка основателят на IsoHunt Гари Фънг реши да приеме споразумението и да приключи битката. Макар по силата на споразумението неговата компания да трябва да плати $110млн., съдът очаква реално да бъдат изплатени между $2 и $4 млн.


Един от основните мотиви в защитата на Фънг беше, че сайтът реално не разпространява нелегално съдържание, а неговите потребители са отговорни за файловете, които си обменят чрез него. Според съда обаче това не е така и пред Фънг се появи сериозен риск да бъде признат за виновен и осъден.


"Това изпраща силно послание на тези, които изграждат бизнеса си около стимулирането и помагането на други да нарушават авторските права, че и самите те ги нарушават по този начин и ще бъдат държани отговорни за това", обявява пред Би Би Си председателят на MPAA Крис Дод.


"Бях уведомен от адвокатите, че нямам право да коментирам пред медиите", коментира Фънг в своя блог. По-късно все пак той благодари на своя екип и призова желаещите компании да предложат "нова работа, която да е достойна за нашите таланти", тъй като "скоро някои от нас ще са безработни". Все още не е ясно кога точно IsoHunt ще спре работа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,