Свързани новини

23.09.2013 10:59

Член на Сената: Apple да обясни какво става със събраната информация от пръстовия отпечатък в iPhone 5S

Видян 1653 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензорът за пръстово разпознаване, чрез който се отключва новият iPhone 5S, безспорно е една невероятна функция. Тя обаче предизвика хиляди въпросителни в САЩ. Наплашени и ядосани от наскоро разкритата система за следене на гражданите на NSA, американците безспорно гледат с известна доза недоверие към новата технология в продукта на Apple, предаде BBC.


В опит да даде отговори на поне част от хилядите въпроси на разтревожените граждани, членът на Сената Ал Франкен призова американският технологичен гигант да обясни какво точно се случва със събраната информация от пръстовия отпечатък в iPhone 5S. Франкен дори изпрати официално писмо към изпълнителния директор на Apple Тим Кук, в което настоява Apple да направи всичко „кристално ясно”, за да могат потребителите да се чувстват в безопасност.


„Паролите са тайни и динамични. Не така седят нещата обаче с пръстовите отпечатъци – те са публични и вечни” гласи писмото на члена на парламента в САЩ. „Ако не кажете паролата си на никого, то няма как някой да я знае. Ако хакнах профила ви, то винаги можете да смените паролата си и то колкото пъти пожелаете. Не можете обаче да промените отпечатъците си. Имате само десет от тях и те са ви за цял живот. Да не говорим, че ги оставяте върху всеки предмет, който докоснете. Те не са тайна. Още повече, че една парола не идентифицира своя автор, докато при пръстовия отпечатък не е така. Нека го кажа по този начин – ако хакери се доберат до пръстовия ви отпечатък, оставен в iPhone 5S, то те могат да го използват за какви ли не цели и да откраднат самоличността ви до края на живота ви.”


Франкен се надява, че Apple ще обърне внимание на разтревожените американци и ще обясни в най-скоро време какво ще се случва с информацията, събрана от пръстовия сензор в iPhone 5S.


От компанията вече побързаха да успокоят почитателите си, като заявиха, че информацията от TouchID се складира на процесора на смартфона и не достига до облака на Apple. Според американския технологичен гигант подобна защита е много по-надеждна от дигиталната парола, а по думите им технологията е изградена по такъв начин, че не само да следи дали това е вашият пръстов отпечатък, но и дали освен него се усеща циркулация на кръв в пръстите ви.


Лошото в случая е, че TouchID вече привлече вниманието и на хакерите. Изследовател дори предложи повече от 16 000 долара на първия, който успее да проникне в системите на скенера на Apple.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне