Свързани новини

17.07.2013 15:50

Уникална операция спаси 14-годишния питбул Джино

Видян 2213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникална за Балканите операция, извършена в Централна Ветеринарна клиника, дари втори живот на 14-годишния питбул Джино. Д-р Ранко Георгиев имплантира пейсмейкър на кучето и по този начин спря неговите припадъци. Сега Джино отново ще може да води нормален живот и да радва своите стопани.


„Операцията е първа по рода си за Балканите, а в Европа се извършва само на няколко места. Докато в хуманната медицина това е позната процедура, извършвана в много болници, във ветеринарната медицина тя все още е рядкост”, разказа д-р Георгиев.


Джино вече е у дома при стопаните си във Велико Търново, само 2 дена след провеждането на операцията. Те довеждат Джино в Централна ветеринарна клиника, защото няколко месеца забелязали, че техният домашен любимец станал ленив и с намалено желание за физическа активност. На пръв поглед тези симптоми са нормални за куче в напреднала възраст, но Джино започнал да получава и т.нар. синкопи или припадъци, които с времето зачестяват. След обстоен преглед на специалистите на ЦВК се оказва, че Джино има сърдечно заболяване, при което сърцето спира да работи от време на време – понякога за повече от 8-10 секунди. Именно в тези случаи кучето губи съзнание и припада. Единствената адекватна терапия при това състояние е поставянето на пейсмейкър – машинка, която се имплантира в тялото на пациента, влиза в сърцето и генерира постоянен ритъм.


Kлиниката е референтен ветеринарен център за кардиологични заболявания, консултиращ пациенти от цялата страна, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония.


Централна Ветеринарна Клиника предлага затворен цикъл услуги и покрива всички аспекти на ветеринарната медицина за дребни и екзотични пациенти - профилактика, прегледи, диагностика, терапия, хирургия, рехабилитация и следоперативна грижа. Тя осигурява база за постоянно развитие на практикуващите в нея и гостуващите лекари, в рамките на програми за т.нар. ‘continual education'. Клиниката е поела всички медицински грижи за животните в Зоологическата градина в София, които не могат да бъдат осъществени от екипа на Зоопарка. За повече информация посетете: http://www.centralvetclinic.com/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“