Свързани новини

13.06.2013 13:24

Любопитно: САЩ тестват невидим мотор

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската армия започна изпитанията на нов "невидим мотор." Универсалната машина се движи почти безшумно и работи, когато е потопена на 100 см. под водата. Работното название на мотоциклета е "MMX", като той е разработен от компанията "Zero Motorcycles". Моделът е парктически незабележим през нощта, има висока проходимост при движение по пресечена местност.


Моторът има инсталирани сисема с инфрачервено осветление и система за нощно виждане, както и безключово запалване. "MMX" раполага с два акумулатора, осигуряващи непрекъсната работа без презареждане в продължение на два часа. Ако е необходимо, те могат да бъдат заменени почти мигновено.


"Придобихме много интересен опит, работейки по този проект. Военните искаха да получат от мотоциклета уникални и необходими за тяхната дейност качества. Щастливи сме, че ни беше дадена възможност да работим с тях по този наистина специален проект", коментира техническият директор на "Zero Motorcycles" Ейб Ашкенази. "MMX" ще бъде произвеждан изключително за военните и няма да се предлага на цивилни граждани. Въпреки това от "Zero Motorcycles" отблелязаха, че корпорацията ще използва придобитите знания за създаване на по-мощни мотори за потребителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион