Свързани новини

11.01.2013 11:18

Жените са дискриминирани в интернет

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жените и девойките са подложени на дискриминация при достъпа им до интернет, показват резултатите от проучване на разпространяването на електронните комуникации по света, огласено от гиганта в тази сфера Intel Corporation.


В момента 2,4 млрд. души по света имат достъп до мрежата. Но от 1,4 млрд. души, ползващи тази възможност, едва 600 млн. са жени, сочи проучването, което е направено с помощта на Държавния департамент и UN Women. Документът "Жените и мрежата" беше огласен в началото на двудневна конференция във Вашингтон апелира към удвояване на броя на жените в мрежата до три години.


Достъпът до мрежата е много различен в зависимост от региона: в САЩ той е 78 %, а в Исландия достига 97 на сто. Но в Индия е едва 11 на сто, а в Уганда – 13%. Докато в развиващите се страни 23 % по-малко жени имат достъп до мрежата от мъжете, в региона на Субсахара разминаването достига 45%.


Според авторите на проучването увеличаването на достъпа на жените до интернет ще има сериозен икономически ефект с осигуряването на нови пазари с капацитет 50-70 милиарда долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп