Свързани новини

18.05.2012 16:54

Невролози: писането в интернет доставя удоволствие равно на сексуалното

Видян 2449 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сексът доста дълго време бе табу и повечето хора се притесняваха да обсъждат разкрепостено предпочитанията си дори с половинките си. С идването на новото време, носещо със себе си някаква естествена освободеност, всички започнаха наляво и надясно да коментират своята сексуалност, че и тази на околните. Интернет пространството изобилства от текстове на тази тема,


като всеки автор, кой от кой по-голям разбирач, разкрива тайната на истинското удоволствие.


След последното изследване на Харвард обаче излиза, че страстите под завивките изобщо не са ни нужни, за да се чувстваме доволни и щастливи, пише BNews. Всъщност нито храна, нито вода ни трябват… Достатъчен е само един компютър, нещо с което преобладаващата част от населението разполага, и достъп до интернет. Оттам нататък всичко зависи от контактите ни в социалните мрежи, защото според двама невролози от американския университет "себеразкриването" във виртуалното пространство създава мозъчни сигнали, наподобяващи допамина, познат още като химикала на любовта. Публикуването на коментари в мрежата доставя удоволствие, равно на това от храненето и дори от секса. Проучването показва, че по принцип 30-40 % от думите на повечето от хора са насочени към описване на собствените субективни преживявания. В социалните медии този процент е значително по-голям – скача на цели 80. „Възможностите да разкриваме мислите си би трябвало да се изживяват като силна форма на субективна награда”, убедени са Даяна Темир и Джейсън Мичъл от Харвард.


Така запознанствата и уреждането на интимни срещи в различни сайтове, които после да се разгорещят в съвсем истински страсти, изглежда като някаква отживелица. Нещо старомодно, което скоро съвсем ще излезе от употреба. След като започнахме да губим удоволствието от непринудения жив контакт на приятелските компании и случайните запознанства в бара, интернет комуникацията е на път напълно да обсеби съзнанията ни и да ни стане достатъчна.


Facebook вместо секс.


Звучи плашещо, но според науката това е бъдещето. Така непрекъснато бързащият и изключително зает човек на 21 век няма да се налага да губи излишно време за любовни игри и свалки. Защо са му изобщо, щом същата наслада ще изпита след няколко съобщения в Twitter или Facebook например?!


Тази новина от последните седмици обаче подсказва, че наближава също и краят на реалните усещания. Според очакванията няма да са ни нужни нито филми за възрастни, нито подобни сайтове и „мръсни” чатове, а още по-малко секс симулатори под формата на компютърни игри. В историята ще останат и звезди като Джена Джеймисън, която преди време се превърна в 3D персонаж, изпълняващ всякакви плътски желания... от монитора.


А промяната зависи от нас и борбата ни с пристрастяването към технологиите на съвременността. Затова защо не захвърлим лаптопа, телефона и всички останали свръхмодерни джаджи, които са превзели ежедневието ни?! Нека ги използваме само за работа и да си припомним как се случваха нещата преди тяхната ера. Само допреди около пет години всеки втори тийнейджър в западноевропейските страни, САЩ, Канада, Австралия, Япония и Южна Корея се застояваше пред компютъра поне по седем часа на ден. Вероятно същата тенденция вече се наблюдава и у нас, защото макар новостите да пристигат в страната ни със закъснение, бързо наваксваме.


А компютрите повишават кръвното налягане, предизвикват депресия и допълнителен стрес.


Имайки предвид психическата нестабилност, до която могат да доведат, започнахме да подозираме, че негативното им влияние се отразява и на сексуалния живот. И се оказахме прави! Аржентински учени установили, че лаптопът и неговото вредно излъчване убиват 25 % от сперматозоидите на мъжете и увреждат още 9 %. Според тях подобен проблем се поражда от използването на безжичен интернет и не трябва да се неглижира ефекта върху мъжествеността, дори когато връзката е изключена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и