Свързани новини

02.02.2012 12:33

Майкрософт спира Windows XP на 8 април 2014

Видян 2227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майкрософт напомня на потребителите си, че дните на Windows XP са преброени. След 800 дни /малко повече от 2 години/ компанията ще спре поддръжката на тази версия на оперативната си система .


Windows XP беше пуснат през 2001 г. и все още държи голяма част от пазара на оперативни системи, макар след появата на Windows 7 да започна да губи позиции. Въпреки, че Майкрософт планира спирането му, няма съмнение, че той беше една от най-успешните операционни системи, най-вече ако бъде сравнен с провалилата се Vista.


Майкрософт информира, че разработването и внедряването на нова операционна система отнема от 18 до 24 месеца. Ако някой потребител все още не е мигрирал от Windows XP към по-нова и по-модерна операционна система или е опитал и не е успял, от компанията препоръчват приложението си Microsoft Deployment Toolkit (MDT). То извършва безплатно прехвърлянето на всички данни. На своята уебстраница компанията предлага и други инструменти, които помагат в процеса на преминаване от една операционна система към друга. С други думи, предлага всичко необходимо, за да се преместите в нова квартира.


Спирането на поддръжката е защото вече има по-добра версия от Windows XP, а освен това "трябва да се върви напред", споделя официален представител на Майкрософт в Windows Team Blog.


И така, на 8 април 2014 г. поддръжката на Windows XP спира и сигурността на компютрите с тази ОС ще бъде подложена на риск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби