Свързани новини

24.08.2011 11:42

Иде ли края на смс-а?

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото поколение мобилни телефони дава възможност за ползване на редица приложения, предоставящи опция за пращане на безплатни съобщения. Такива програми са Viber, Skype, GroupMe, Disco, Beluga, Kik, WhatsApp. Някои производители на смартфони като Research In Motion директно предлагат вградена подобна услуга. 


Очаква се тази есен Apple да пусне приложението iMessage за своя iPhone, чрез което също е възможна размяна на текстови съобщения с единствено условие за интернет връзка, каквато на практика вече е достъпна почти навсякъде.


Дори Facebook интегрира в социалната мрежа специален клиент за мобилни телефони, с помощта на който потребителите да си пращат съобщения.


Всички тези нововъведения могат да нанесат сериозен удар върху приходите на телекомуникационните компании. Защото ще направят ползването на SMS-и ненужно платено удоволствие, коментира CNN, цитиран от Днес.бг.


Само за миналата година в Съединените щати постъпленията от пращането на над 2 трилиона SMS-а са повече от 9 милиарда долара, което е близо 1/2 от общия приход за компаниите от сметките на клиентите им. 


Една от най-ниските тарифи за пускане на SMS отвъд Океана е 20 цента. Съобщението може да бъде с максимален размер от едва 160 байта, което значи, че 1 мегабайт съобщения ще струват на клиента цели 1250 долара.  


Ако потребителят се възползва от опцията за неограничен брой SMS-и срещу такса от 20 долара на месец, дори и да пише съобщения всяка минута на всеки час на всеки ден, то цената ще е 2,80 долара на мегабайт.  


В същото време обаче месечните абонаменти за ползване на интернет през смартфони варират от 25 до 30 долара за 2 гигабайта. Което прави цената на 1 мегабайт информация около 2 цента. И все повече потребители залагат на тази оферта, когато искат да пратят текстово съобщение. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на