Свързани новини

22.04.2010 14:08

Япония ще разработи роботи, четящи паметта

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Япония възнамерява да разработи роботи, "четящи паметта" и електроника, която може да бъде контролирана само с помощта на мисълта, и се надява тези продукти да излязат на пазара в рамките на следващото десетилетие, пише японският ежедневник "Никей", цитиран от БГНЕС.


Устройствата в сферата на научната фантастика ще ползват нов тип технология, която анализира вълните на мозъка и кръвообращението чрез сензорни устройства. Устройството ще включва телевизия, която може да бъде задействана, без да си помръдвате пръста, както и мобилни телефони, които изпращат текстови съобщения, създадени по мисловен път, посочва японското издание. Инициативата, която ще стартира тази фискална година, е партньорство между правителството и частния сектор, посочва изданието, цитирайки анонимни източници от министерството на комуникациите. Други приложения може да включват навигационна система за автомобили, която търси ресторанти, когато шофьорът огладнее и климатици, който настройват автоматично температурата, когато на хората в стаята стане твърде топло или студено. Проектът най-вероятно ще включва големи корпоративни гиганти, включително "Тойота", "Хонда" и "Хитачи", както и Националният институт по информационни и телекомуникационни технологии, университета в Осака и Международния изследователски институт за напреднали телекомуникационни технологии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.