Свързани новини

23.02.2010 13:32

Toyota застрашена от криминален процес

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблемите на Toyota, свързани с изтеглянето на милиони коли от световния пазар, се задълбочават, след като стана ясно, че срещу автомобилния производител могат да бъдат повдигнати и криминални обвинения, съобщи Reuters, цитиран от Money.bg. Според показани документи Toyota е успяла да отклони усилията на регулаторните органи по безопасност в САЩ, които са искали да проучат състоянието на продаваните от компанията модели. Освен това производителят не е предоставил искани документи от Комисията за ценни книжа и търговия. Това се случи преди изслушването на главния изпълнителен директор на Toyota пред Долната камара на американския парламент.
Вчера акциите на компанията се понижиха с 0.5% до 3 325 йени в Токио, като спадът беше колкото този на основния индекс Nikkei 225. Това според анализаторите означава, че инвеститорите не са реагирали прекалено негативно на новината за евентуален криминален процес срещу Toyota, писа Money.bg.
Компанията вече предприе редица мерки за връщането на доверието на потребителите. Освен по-добро укрепване на подовите подложки, Toyota ще инсталира и система, която ще изключва двигателя, ако се установи, че след натискане на педала на спирачката колата не намали скоростта си.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби