Свързани новини

09.02.2010 11:42

Всеки 8-ми тинейджър публикува домашния си адрес в интернет

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки 8-ми тинейджър съобщава домашния си адрес в блоговете или социалните мрежи. Тази статистика бе съобщена по повод днешния Световен ден за безопасен интернет, предаде БГНЕС.


Денят се отбелязва в повече от 60 страни в целия свят и във всички 27 членки на ЕС. Денят за безопасен интернет през 2010 г. е под мотото „ Мисли преди да ка4и6 !“ Според данните 57 % от младите хора заявяват, че не знаят, че не е безопасно да качва лична информация в интернет. През 2010 г. Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще организира социологическо изследване за отношението на родителите към използването на интернет от децата, съобщи Надя Шабани, председател на ДАЗД. По повод световния ден Майкрософт обяви резултати от изследване в Европа, Африка и Близкия изток, според което 79 % от тинейджърите използват социални мрежи. Почти две трети са имали контакт с човек в интернет-пространството от любопитство, обясни управляващият директор на Майкрософт-България Огнян Киряков. Последните проучвания показват, че половината от тинейджърите считат за напълно безопасно да споделят лична информация он-лайн и 43 % от тях спокойно публикуват името на училището си. Координаторът на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов посочи, че организацията ще продължи да лобира за изготвянето на публичен регистър за извършилите сексуални престъпления срещу непълнолетни. В деня за безопасен интернет трите мобилни оператора ще изпратят специално послание до своите потребители, с което напомнят за разумното използване на мобилните комуникации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден