Свързани новини

27.09.2018 10:35

Тръмп с лимузина за $1,5 млн.

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в сряда в ООН с последната си лимузина. Впечатляващият автомобил с най-съвременно брониране се оценява на близо 1,5 млн. долара, пише "Фигаро".


Американските тайни служби, които отговарят за сигурността на президента, пуснаха снимки на новата президентска лимузина в Twitter. Бронираната кола, произведена от "Дженерал Мотърс" с марка Cadillac, има не по-малко от седем места на задната седалка. Автомобилът, оценен на 1,5 млн. долара (1,2 млн. евро), заменя президентския автомобил от 2009 година.


Техническите данни на лимузината, които бяха частично разкрити, показват, че тя има тежкотоварно шаси и тежи между седем и девет тона. Поръчан през 2014 г. от тайните служби, този нов модел има щитове от стомана, алуминий и дори керамика, така че да издържи на различни видове оръжия. Автомобилът може да устои и на химически атаки.


Според Huffington Post, стените му са с дебелина 20 сантиметра, а на прозорците - 13 сантиметра, като всички те са заключени, с изключение на прозореца на шофьора. Други "джаджи", с които се отличава новата президентска лимузина, са гумите, които могат да продължат да се движат, дори и да бъдат спукани, но също така могат да изпускат сълзотворен газ или течност, за да отклонят автомобилите зад тях.


Специализираният сайт Caradisiac посочва, че лимузината има дизелов двигател, за да може лесно да се намери гориво в случай на авария, но и да се намали рискът от експлозия, благодарение на ниската летливост на дизеловото гориво.


Тази лимузина, наречена "Звярът" от годините на Джордж У. Буш, бе наречена "Новият звяр" от американските медии. Агентите от охраната на президента я наричат с кодовото име "Stagecoach", което означава "дилижанс". Тя предлага също достъп до интернет и сателитни връзки, както и широк спектър от медицинско оборудване, в случай че американският президент бъде наранен. Десетина такива лимузини ще попълнят автопарка на правителството на САЩ. "Дженерал Мотърс" изчисли общата сметка на 15,8 ммлн. долара (13,4 млн. евро).


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева