Свързани новини

15.05.2018 14:25

Путин открива моста, който свързва Крим с Русия

Видян 3998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колосален обект и силно символична връзка: Руският президент Владимир Путин открива гигантския мост, свързващ полуостров Керч в Крим с полуостров Таман в Южна Русия. 19-километровият мост пресича Керченския проток - участък  между Азовско море и Черно море. Компанията Стройгазмонтаж трябваше да предаде готовото съоръжение преди декември 2018 г., като цената е 228,3 млрд. рубли (2,9 млрд. евро). Но по време на посещение през март, няколко дни преди преизбирането му за президент, Владимир Путин поиска мостът да бъде готов до май, "така че хората да могат да го ползват през летния сезон".
Очаква се Владимир Путин да открие пътната част на моста с четири ленти, която включва и железопътна секция с две ленти.

Стартирал през февруари 2016 г., мащабният проект бе поверен от руската държава на компанията на милиардера Аркади Ротенберг, партньор по джудо на президента Путин.


Крим е популярна туристическа дестинация за руснаците, а туристите от Русия са един от основните източници на приходи за полуострова, известен със своите плажове на Черно море и планини.

Автомобилите и автобусите ще могат да пътуват по моста от 16 май, съобщиха от Кремъл. Влаковете ще трябва да почакат до края на 2019 г., за да прекосят Керченския пролив.


 Вижте видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на