23.04.2018 11:04

Готвач с 3 звезди Michelin и българин, завършил Le Cordon Bleu дават уроци в MasterChef

Видян 2397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник от 21:00 часав кухнята на MasterChefпо bTV ще влезе готвачът с 3 звезди Michelin Итало Баси, за да всее смут с продуктите в кутията – предизвикателство за хоби- готвачите. Един от малкото българи, завършилиакадемията Le Cordon Bleu в Париж – Chef Ивайло Игнатов и неговата съпруга  Яна Петрова – професионален винен дегустатор, ще направят комбиниран MasterClass за гладиаторите. Японската техника за паниране темпура ще извади от играта един от най-добрите хоби-готвачи на България.


Кутията на MasterChef ще бъде още по-предизвикателна за 13-те кулинарни гладиатори, защото продуктите в нея ще бъдат подбрани от изключителен кулинар, израстнал във фермерско семейство в Италия, живял на 5 континента и събрал вкусове от целия свят. Chef Итало Баси е и най-младият готвач, оглавил ресторант с 3 звезди Michelin. Темпераментният италианец е подготвил съвсем обикновени продукти от всички краища на света, които могат да покажат опита на готвача като съчетаят международни традиции в едно по-различно ястие. Кралските скариди, авокадото, киноата, джинджифилът, лаймът, жълтата чушка, лукът, чесънът, мангото и босилекът ще изградят истински кулинарен мост в ръцете на гурото, който ще готви успоредно с гладиаторите на MasterChef. Той ще им демонстрира, че при правилен подбор и добро съчетание на ароматите, разнообразие в текстурите, съчетано с техничност и стабилни познания, може да се получи истински шедьовър и с по-малко разнообразие от продукти.  


Вдъхновени от присъствието и професионалния път на Chef Баси,хоби-готвачите ще включат въобръжението, бързината и опита си на най-висока степен. Налудничави идеи като пълнени скариди и киноа с жасминов чай, търговски подход и символизъм ще спечелят поздравленията на журито на трима, отличили се с произведенията си. Един от тях ще се качи на сцената и ще облече дрехите на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, за да се зареди с нови сили за следващите стъпки към титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон. Той ще спечели и стратегическото предимство да спаси трима състезатели и да изпрати на финалната фаза на елиминации други двама. А ще надделеят ли приятелствата над спортния хъс, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.


Един от малкото българи, завършил готварство в академията Le Cordon Bleu в Париж – Chef Ивайло Игнатов и неговата съпруга  Яна Петрова – професионален винен дегустатор, ще дадат MasterClass за приготвянето на  рибно филе в „родопски камуфлаж“. Кулинарят ще покаже как се маркира и филетира риба във Франция, правилният начин да счупиш яйце, ще подчертае, че правилният подход е да направиш, а не да поправяш, както и, че трябва да се довериш на усета си, а не да се стараеш да копираш на 100%. И всичко това под формата на методичен, последователен и достъпен урок. Яна Петрова ще даде безценни съвети каксе подбира най-доброто вино за конкретно ястие. Тя ще подчертае, че винтовата капачка не е знак за ниска цена или качество, а алтернатива, за да се избегнат 25% дефектни коркови тапи.  Специалистът ще посочи и стъпките при дегустация – първо храната се сдъвква без да се преглъща, а след това се отпива.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови