05.04.2018 11:14

Краси Балъков открива изложба на папагали от 3 континента

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Футболната легенда Красимир Балъков открива изложба на папагали от 3 континента на 5 април от 12.00 часа във Велико Търново. Тя ще продължи един месец -  до 6 май в Mall Велико Търново. На ет. 3 в търговския център сред тропически декор могат да се видят над 20 вида пернати сред които: Токо Тукан, папагали Ара, Какаду, Амазона, Жако, Еклектус и др.Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 11:00 до 15:00 и от 16:00 до 20:00 ч.


Това не е обичайната изложба, в която просто виждате нещо различно, това е място, което ще ви пренесе в един различен свят, светът на едни от най-красивите птици. Ще чуете как папагалите разговарят с хората, рецитират стихове или ви казват че ви обичат. От дресьорите на птиците пък ще научите интересни подробности за папагалите като например това, че те се влюбват в хората. Някой видове се влюбват много силно, а други по-малко. Ще научите още за произхода на различните видове, кои са разпространени в Африка, кои в Австралия и кои в Южна Америка. Ще ви разкажем още с какво се хранят и някой лични неща за конкретните птици, които като всеки човек си имат свое име и своя характер.


Джулс - хиацинтова Ара или както казват децата “Синия папагал от филма Рио“ е от вида папагали, достигащи най-големи размери. Този вид могат да развият размах на крилете с дължина до 140 см. и живеят до 100 години.  Жоро пък е от вида Кралско Жако и е на четири години. Той е най-говорящия папагал. Рафи е Токо Тукан, който няма как да не ви впечатли с красотата и екстравагантността на вида си, а Съни е изклюително сладък Златен папагал.


Птиците са свободни, не са поставени в клетки и няма прегради между хората и тях. Така всеки може да се наслади на мига, в който среща птиците, така както би ги видял в естествената им среда.


Изложбата е подходяща за деца, които чрез близкия контакт с птиците ще изпитат отношение и любов към животните.Покана за откриването е отправена и до градоначалника на града г-н Даниел Панов, изпълнителката Галена и съпруга й Галин,  Георги Георгиев - собственикът на Интерхотел Велико Търново , Антон Танев собственик на комплекс Света гора, Йордан Сребров и съпругата им Надя с малката Ния, футболиста Тихомир  Кънев, зеленчуковия бос Николай Петров и Пепи Томова и  Робърт Казан от Букурещ Румъния.


 


Краси Балъков е един от най-добрите полузащитници в националния отбор и настоящ треньор по футбол. Избран е в идеалния отбор на Световното първенство през 1994 г. и в идеалния отбор на България за всички времена.Боляринът е  играл е за Етър , Спортинг Лисабон (Португалия)  и Щутгарт (Германия).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще