30.03.2018 11:03

Сериалът Властелинът на пръстените е най-скъпият в историята

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме да кажем толкова много неща, че не знаем откъде да започнем. Първо – кой си представяше някога, че платформи като HBO и Amazon ще правят продукции с бюджетите на огромните холивудски блокбъстъри? Не и ние. „Игра на тронове“ обаче промени играта. Най-високобюджетният сериал досега се превърна в световен феномен, изби парите си многократно и доказа, че дори телевизията може да създава качествени филмови продукти.

От своя страна Amazon все повече се опитват да се наместят в конкурентната среда на гиганти като HBO и Netflix и да привлекат вниманието на аудиторията към своята стрийминг услуга Amazon Prime. И макар в момента да имат много успешни продукции и сериали, те все още не успяват съвсем да стигнат на исканото от тях ниво на успех. За да осъществят амбициите си – те има нужда от „своя Game of Thones”. Очевидно това ще бъде спорният им предстоящ сериал „Властелинът на пръстените“.

Когато Amazon обявих, че ще правят продукция във вселената на Толкин – повечето хора, включително и ние, не бяха очаровани. След като сме видели толкова книги, игри, три невероятни филма за Фродо и три не толкова невероятни за Билбо – кому е нужна поредната претоплена манджа? Наистина не ни допада това преекспониране и доене на добре познати франчайзи. Именно заради това харесваме толкова Netflix – те предлагат нещо ново, смело и оригинално.

Колкото повече научаваме за проекта на Amazon обаче, толкова повече ни се стопява скептицизма. Скоро дори може и да си позволим да станем оптимистични настроени. Като за начало – вече знаем, че продукцията ще е с много сезони и много епизоди. Тя ще е базирана на „Властелинът на пръстените“, но ще показва невиждани досега моменти и истории. Все още не се знаят много подробности, но Amazon със сигурност няма да повторят филмовата поредица на Питър Джаксън.

Това, което е впечатляващо обаче, е, че Amazon ще отделят главозамайващите 500 млн. долара за реализирането на проекта. Невероятните 250 млн. ще отидат за закупуването на правата на пълното творчество на Толкин, а още толкова ще бъдат инвестирани в самата направа на сериала. Ако това се окаже вярно (информацията не е потвърдена официално, но идва от много и сигурни източници) – бъдещият „Властелина на пръстените“ проект ще бъде най-епичният и най-скъп в историята на телевизията. Ще задмине с много дори „Игра на тронове“.

А именно това е целта на Amazon – да направят проект толкова голям, харесван и популярен, че да задмине по слава дори хитовия Game of Thrones на HBO. При това тези 500 млн. долара са първоначален бюджет, който може да нарасне значително. Само за справка – трите филма на Питър Джаксън струват общо 281 млн. долара, а първите 6 сезона на Game of Thrones – 100 млн. долара. Новата продукция на Amazon ще има повече пари от двете взети заедно. Очевидно Безос и компания възлагат наистина огромни надежди на този сериал, защото вложената сума е удивителна. Казано честно – това ни обнадеждава, защото те ще направят всичко възможно огромната инвестиция да не отиде на кино. Би могло да се каже, че бъдещето на Amazon Prime зависи именно от този проект. Ще следим развитието му с интерес.


Източник: imen.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се