13.03.2018 14:03

Миряна Петрова гостува в Преди обед

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миряна Петрова гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели със зрителите на bTV защо отпадна от състезанието за титлата MasterChef, своята драматична битка със здравната система и романтичната история за голямата си любов. Според 28 годишната дама от Добрич напрежението и стресът пред погледите на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки са надделяли и резултатът е бил далеч от търсения. Тя напусна шоуто с ценни уроци, първи досег до нови за нея продукти и убеждението, че трябва да експериментира повече и по-смело. Разочарована от кратката си изява в най-голямата кухня на България, тя призна, че многократно е приготвяла скариди в дома си, тъй като консумира основно морски дарове. Направи паралел със спокойствието на домашната кухня, в която не се състезаваш с никого и подчиняваш ястието на собствените си предпочитания към подправките. Лисващата щипка сол й изигра лоша шега, но Миряна съжалява повече за това, че не успя да спечели курса в академията Le Cordon Bleu в Лондон, отколкото за голямата награда от 100 000 лева.


Заедно с Миряна в студиото на „Преди обед“ влезе и приятелят й - Калоян Кирчев, който е и основен виновник за участието й в MasterChef. Когато видял, че кастингът за хоби-готвачи е отворен и за миг не се замислил да я запише. Според него кулинарията определя същността на младата дама и тя постига впечатляващи резултати. А той винаги е доволен от божествените й произведения. Калоян разказа, че докато е тренирала рецептата за брауни, което да поднесе на строгото и справедливо жури в кастингите на MasterChef, Миряна го е хранила 10 дни с уникални вариации на шоколадовия десерт.


След като получава покана от изпълнителния продуцент да участва в кулинарното шоу, Миряна с изненада установява, че и приятелят на леля й е подал паралелно документи. Безсилна пред колективното желание на близките си да покаже готварския си талант, тя смело се изправя пред погледите на цяла България, не само за да приготви неочаквани деликатеси, но и за да обърне внимание върху сериозен социален проблем – трансплантирането.   


 


Пред Деси и Сашо Миряна разказа за тежката диагноза, която е и основна причина да открие кулинарния си талант. Докато е в Германия, тя ненадейно се заразява с вирус, който отключва автоимунно заболяване и след месец бъбреците й отказват. Налага се да премине на редовна хемодиализа, а деветмесечния период, в който се подлага на процедурата, определя като „неживот“. Преди трансплантацията тя е била лишена от всички „радости на живота“ – не е могла да пие вода, да консумира плодове и зеленчуци, защото те се оказват вредни за състоянието й. Постоянно внимание към рутинни дейности, строг режим на хранене и ограничение във физическата активност са били част от живота и на Калоян - цели 4 години. При него заболяването е генетично обусловено и е разполагал с дълго време, в което е търсил варианти за трансплантация. Миряна заяви пред зрителите на bTV, че законодателството в България и процедурите по донорство силно затрудняват и удължават процеса. Тя смята, че е наложителна промяна в политиката за кръстосаното и емоционално донорство, като даде за пример американската актриса и певица Селена Гомес, която наскоро е получила бъбрек от своя приятелка.  Двамата влюбени изказаха благодарност към семейството и близките си за това, че постоянно са били до тях в дългия път към здравето, подкрепяли са ги и не са ги оставяли да изгубят надежда за нормален живот.


 


Миряна и Калоян споделиха със зрителите на „Преди обед“ и историята на своето запознанство. Диаметрално противоположно на баналната среща в дискотека, те се запознават в болницата. Извикани за една и съща донорска ситуация, всеки от тях се явява на лекарска комисия, за да намерят най-точния реципиент на органа спрямо изследванията и показателите. Оказва се, че лелята на Миряна е по-съвместима, отколкото трупния донор и тя отказва бъбрека, който в последствие отива при него. След трансплантацията те многократно се засичат по коридорите между контролните прегледи, а година по-късно си уговарят и „извънболнична“ среща. От тогава са заедно и се наслаждават на крепко здраве, вкусна храна, пътувания и любов. За да подари на хората още повече усмивки и радост, Миряна произвежда ръчно направена украса за партита, а от скоро има и свое място, където да я реализира.


 


За сладък финал на разговора си с Деси и Сашо, Миряна им предложи свой прочит на печен оризов пудинг в портокал. За зрителите на bTV и любителите на MasterChef десерти, тя обясни как се приготвя този интересен десерт.  Мляко, ориз и малко захар се сипват в тавичка, пекат се на ниска температура, разбъркват се през 30 минути, докато оризът абсорбира млякото. Сервира се в добре измита портокалова кора, гарнира се със сос от малини, свежи плодове по избор и мента.


 


Необходимите продукти за 4 порции са: 90 гр. ориз, масло за намазване на формата, 2 ч.л. бяла захар, 1 с.л. кафява захар, ванилия, 700 мл. пълномаслено краве мляко, 100 гр. замразени малини, портокалов сос, свежи плодове и мента.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец