05.03.2018 08:03

Формата на водата обра Оскарите

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът Формата на водата на мексиканския режисьор Гилермо дел Торо спечели най-важните награди Оскар. Лентата бе обявена за Най-добър филм, а Дел Торо грабна и престижния приз за Режисура.Приказката за паралелен свят по време на Студената война спечели и в категориите музика и сценография. Лентата имаше общо 13 номинации.Преди месец семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, носител на наградата Пулицър, обвини в плагиатство Дел Торо. Според тях сценарият му е заимстван от постановката на Зиндел от 1969 г. Let me hear your whisper.


Формата на водата разказва за самотната Елиза, която е хигиенистка във високосекретна правителствена лаборатория. Нейният свят коренно се променя, когато се влюбва в свръхестествено същество и започва да се бори за свободата му.Уорън Бийти и Фей Дънауей за втора поредна година представиха приза за Най-добър филм, след като през 2017-а актьорът обърка печелившето заглавие. За разлика от миналата година, този път никой не обърка имената на победителите, въпреки че още в началото на церемонията водещият Джими Кимъл предупреди присъстващите, да не бързат да стават, когато чуят името си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец