19.12.2017 13:21

Саундтракът към Възвишение излиза за Коледа

Видян 2349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За шеста поредна седмица филмът “Възвишение” шества из родните кина. Лентата продължава да държи сериозен брой екрани в цялата страната и ще може да бъде гледана и по празниците. За продукцията, дело на Виктор Божинов и Иван Дойков, се изговори много – Възвишение стана най-гледаното българско заглавие за последните няколко години, остана единственият български филм в топ 10 на най-гледаните филми у нас за 2017 г., а преди няколко дни боксофисът му отбеляза гръмките 1 милион лева приходи от билети.


Освен от видяното, голяма част от зрителите излизат от киносалоните развълнувани и от чутото. Музиката на Петър Дундаков изгражда специфична и силно въздействаща атмосфера около случващото се на екрана. От днес оригиналната музика към филма Възвишение е налична за слушане в дигиталните платформи (Spotify и iTunes), а от 22.12 може да бъде намерена и на твърдо копие (CD) във всички книжарници.


Албумът съдържа общо 21 музикални теми, а ето какво споделя и Петър Дундаков по темата:


“Още в началото на работата, в разговори с Виктор и Иван, стигнахме до извода, че мащабът на историята не може да бъде предаден само от струнен квартет например. За това решихме да заложим на цял оркестър и под диригентството на професор Пламен Джуров постигнахме това, което търсехме. Освен авторската музика вътре ще откриете и добре познатата увертюра “Крадливата сврака” на Джакомо Росини и “Тракийски танци” на Петко Стайнов, които са използвани в ключови моменти от Възвишение. Ще се радвам, ако тази продукция успее да зададе нов стандарт в отношението към филмовата музика и изобщо към звука в българските филми. Приятно слушане!”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец