14.12.2017 15:12

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на Пим-Пам

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на  сцена, ще бъдат част от програмата на концерта „Отново е Коледа“ на 19 декември в зала „България“. „Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник“, споделя Ирена Христова, диригент на детски хор „Пим-Пам“ по повод събитието. През 1990 година незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името „Коледни песни и молитви“. Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор „Пим-Пам“ и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на „Пим-Пам“, за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в „Пим-пам“. Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове – „Йоан Кукузел - Ангелогласния“. По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно „Молитва“ от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на „Гласът на България“ и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението „Лелята на Чарли“ на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда „Кристална лира“ – в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.


Водещ на концерта „Отново е Коледа“ ще бъде известната журналистка от радио „ФМ+“ Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия „105,6 Новините сега“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден