05.10.2017 14:30

Небето зад хълма взе голяма награда на Българско кино общество

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество бяха получени 51 авторски текста на участници до 35 години от цялата страна.  Темата на конкурса, с която всички сценарии трябваше да са обвързани по един или друг начин, беше „Контрол”, без ограничение за филмов вид или жанр.


Професионално жури излъчи трима победители. Сценарият „Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата награда в конкурса, осигурена от продуцентска компания Screening Emotions в размер на 1000 лева. „Ще играеш ли?” на Сара Божикова от гр. Варна получи Наградата за най-добър филмов проект, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – участие във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в рамките на European Short Pitch през 2018г. (http://esp.nisimasa.com/). Журито присъди и специално отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сценарий „Една история за Ели”.


Конкурсът за сценарий и филмов проект на Българско кино общество е ежегоден и се провежда в партньорство с международната кино мрежа NISI MASA от 2002г. До момента в него са участвали над 750 автори от България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева