29.09.2017 14:39

Бг мозайка от бонбони влиза в Гинес

Видян 3033 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в София. Проектът е реализиран от служители на Марс Инкорпорейтед България, които подреждаха мозайката за придобиване на титлата „Световен рекорд на Гинес“. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“.


До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.


Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра.


44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“.


Логото бе изградено в Paradise Center в София, а целият процес бе проследен от пристигналите специално в България представители на „Световните рекорди на Гинес“.


„Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.


„Поставянето на „Световен рекорд на Гинес“ е изключително преживяване и усещане. Щастлив съм, че най-голямата марка шоколадови бонбони в света M&M’s бе отличена с признание за „Световен рекорд на Гинес“ и българските служители на Марс Инкорпорейтед го поставихме заедно“, заяви Мартин Димитров, бранд мениджър в Марс Инкорпорейтед.


M&M’s е най-голямата марка шоколадови бонбони в света, като на българския пазар се предлага в два варианта – шоколадов и шоколад с фъстъци, еднакво любими на потребителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак