21.09.2017 17:00

Детската книжка Св. Лука Доктора ще бъде представена в София

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Детската книжка Св. Лука Доктора ще бъде представена в 18.00 часа в Плей парк (България Мол, етаж 3) в София. Тя включва разкази за живота и знаменитите открития в медицината на свети Лука Кримски. Книгата ще бъде представена от свещеник Захарий Димитров и от автора ѝ Ангел Бончев.
Книжката описва по подходящ за децата начина живот и част от чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации (повече от 20) са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на светеца лекар. Изданието, което се състои от 42 страници, наред със житието разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца. Авторът обясни, че е искал малчуганите, които ще четат Свети Лука Доктора, да почувстват ситуация, близка до тях и да припознаят себе си, като това да им даде надежда, че в най-тежката ситуация има към кого да се обърнат за помощ и подкрепа.

В реализацията на детската книга са участвали талантливата ямболска художничка Светла Цветанова, а редакцията е поверена на Емилия Маринова. Консултант е доц. Юрий Дачев, а дизайнът е на Веселина Запрянова.



Изданието излиза с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и с подкрепата на фондация Бъдеще за децата по света и проф. д-р Георги Паскалев.



Книжката може да бъде намерена само в православните храмове в България, а също така и на сайта на автора на Свети Лука Доктора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци