14.06.2017 17:06

Христо Стоичков представи книгата си Как да печелим във футбола

Видян 2132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Камата демонстрира лично своите съвети и награди малчугани от академиите, огромна опашка за автографи и селфита с Камата. Христо Стоичков демонстрира лично част от своите правила за успех във футбола и награди деца от школите по време на премиерата на новата си книга „Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8“. Официалното ѝ представяне бе днес по обед пред НДК, събитието бе част от инициатива "София - Европейска столица на спорта".


Kнигата, базирана на личния опит на великия футболист е издадена от „Книгомания“ със съдействието на Национална лотария. В наръчника гениалният голмайстор, получил глобално признание като „легендарната осмица“, заради номера на фланелката си, дава отговор на най-важния въпрос във футбола: „Как да победим?“. Книгата е предназначена както за начинаещи играчи, техните родители и близки, така и за утвърдени футболисти, треньори, специалисти, рефери, запалени фенове и почитатели на най-популярния спорт. Тя обаче ще се понрави и на всеки, който иска да знае как се преуспява в живота.


Презентацията събра пред НДК хиляди почитатели на футбола и на Христо Стоичков, като се превърна в истински празник. Камата демонстрира с топка как работят неговите правила, децата от школите с интерес се включиха в нагледните уроци на световната мегазвезда. След това най-известният българин раздаде автографи, лично подписа копия и награди с топки част от децата, които се упражняваха с него. Сред гостите бяха


още Димитър Пенев, националът Георги Миланов, волейболната легенда Борислав Кьосев и др. Накрая Стоичков отдели повече от половин час за да подписва лично книгата на наредилите си на огромна опашка желаещи за автографи. Най-щастливи бяха малчуганите, които стискаха в ръце книжката като истинско богатство.


"Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от "моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар". Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции", каза Стоичков за своите 88 правила.


Той добави, че те имат три основни цели - да създадат максимални предпоставки за успех, да намалят грешките на отбора до абсолютния възможен минимум, да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан.


Изданието, с илюстрации на Христо Тренев, е под редакцията на спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански. Авторът посвещава книгата си "на един от най-великите в историята на футбола - покойния вече Йохан Кройф".


Последния си съвет феноменалният нападател споделя в ексклузивно видео, което ще може да бъде гледано чрез QR кода на последната корица.


Книгата, която е готова да роди много шампиони, може да бъде закупена в книжарници Книгомания(и онлайн от сайта на издателствотго), в търговската мрежа на Lafka, бензиностанции Петрол, EKO, Ромпетрол и в Инмедио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби